dnes pozýva na pivo: Benjamín

Bmp foto
  • Home
  • História
  • O nás
 

sk en de

become our fanFaceBook Ico

  • Rezervácia
  • Ocenenia
  • Kontakt

Nový Meštiansky pivovar z roku 2010

Novootvorený bratislavský Meštiansky pivovar na Drevenej ulici, nadväzuje na dávnu tradíciu známeho Meštianskeho pivovaru „Die Bürgerliche Brauerei“, domácimi zvaného Meštiak. Varilo sa v ňom dobré pivo a priľahlá pivovarská reštaurácia bola vychýrená svojou domácou kuchyňou. Nový pivovar funguje na troch poschodiach a návštevníkov chce nalákať najmä na špeciálny druh svojho vlastného piva, ktorému sa venuje v opozícii k priemyselne vareným pivám. Meštiansky pivovar je vybavený tou najmodernejšou technológiou, aká v súčasnosti pre minipivovary existuje.

Daj Boh šťastia

sud„Daj Boh šťastia“, zdravia sa tak aj sladovníci a toto heslo je tiež vo várni. „Proces varenia nášho piva sa začína výberom najkvalitnejších surovín. Varenie prebieha klasickou technológiou dvojrmutovým spôsobom za použitia tradičných surovín: sladu, vody, chmeľu a kvasníc, nič iné sa doň nepridáva. Varí sa výlučne z toho najkvalitnejšieho chmeľu, pochádzajúceho zo Žateckej oblasti, voda použitá na výrobu sa filtruje a upravuje. Naše pivo je pivo plzenského typu, vyrába sa štandardným procesom spodnej fermentácie“, vraví sladovník Peter Pramuk.

Okrem najkvalitnejšej technológie, tkvie proces výroby piva aj v duši troch majiteľov – pivných nadšencov, ktorí pred niekoľkými rokmi obzerali po svete koncepty minipivovarov s reštauráciami. Oni požadovali, aby bolo pivo horké presne podľa ich chuti. A to páni sladovníci Brauner a Pramuk dokonale vystihli.

Kde sa dobré pivo varí...

bmpPri výrobe 12-stupňového piva trvá hlavné kvasenie 8 až 10 dní, dokvasovanie trvá 4 týždne. Pivo sa nefiltruje a nepasterizuje, teda obsahuje živé kvasinky. Pivo je pretláčané sterilným dusíkom, to znamená, že sa zabraňuje oxidácii, teda starnutiu piva. Keďže nefiltrované pivo neprichádza do styku s kyslíkom, nedochádza k zvetrávaniu, čo má pozitívny vplyv na jeho kvalitu. V dôsledku toho sa uvoľňuje príjemná chmeľová aróma piva a zvýrazňuje sa jeho plnosť či väčšia bohatosť chuti.

Tam musí byť dobrá kuchyňa.

Dobra kuchynaKlasická, konzervatívna, poctivá a výdatná domáca kuchyňa, ktorá pasuje k pivu, sa snaží naviazať na pôvodné prešporské receptúry. Samozrejme, kuchyňa je dnes technologicky úplne inde, ale niektoré tradičné postupy v receptoch fungujú podnes. Šéfkuchár František Šipoš kladie dôraz na sezónnu aktuálnosť niektorých jedál či surovín, ako je špargľa, huby, divina,  či zabíjačková sezóna, ktorá bude spestrovať stabilné menu a là carte.

Aj sladké jedlá, ako sú „šufrle“,pochádzajú z Prešporka. Iný kalorický kaliber sú desaťročiami overené jedlá, napríklad sviečková na smotane, kôprová omáčka s domácou knedľou, pečené koleno alebo chutne servírovaná pivárska pochúťka či „tatarák“ s hriankou.

  • Home
  • História
  • O nás
  • Rezervácia
  • Ocenenia
  • Kontakt
  • Jedlá
  • Nápoje
  • Ponuka dňa

Copyright 2012 Bratislavský Meštiansky pivovar s.r.o. Všetky práva vyhradené.

WebDesign and CMS system by WebDesign and CMS system by WebyNaMieru Odporučiť nás

Kontakt: +421 944 512 265

drevena@mestianskypivovar.sk